Господиням на замітку: поради з приготування соковитих котлет

Всім доброго часу доби. Готую практично кожен день. Я люблю готувати і готую завжди з душею.

Сьогодні я вам приготую домашні котлети. Я ще не зустрічала людини, яка не любила б соковиті, апетитні котлети. Один тільки запах може звести з розуму будь-якої людини.

Котлети готуються з будь-якого виду м’яса. І от сьогодні я вам зроблю котлети з яловичини і свинини. На жаль, не у всіх господинь виходять смачні і соковиті котлети.

По-моєму, досвіду є не скільки способів, щоб ваші котлети були соковиті, апетитні, рум’яні і запашні.Хліб краще замочувати в холодній воді, причому в крижаній. Не замочуйте хліб у молоці, воно позбавляє котлет соковитості.

Не віджимайте сильно – замочений хліб. Котлети будуть сухими.Хліба для котлет не повинно бути дуже багато.

При приготуванні фаршу краще всього використовувати білий (черствий) хліб. Білий хліб надає форму і об’єм котлет, вбираючи зайву вологу з м’яса. Так надається соковитість і м’якість котлет.

Не додавайте в фарш білок, використовуйте тільки жовтки. Котлети від білка будуть жорсткими.Бийте і кидайте! Фарш треба вимішувати дуже інтенсивно, так ви максимально рівно змішати всі інгредієнти і наситите фарш киснем.

Коли ви ліпите котлети, то в середину котлети ви можете покласти шматочок вершкового масла – котлети від цього будуть тільки соковитіше.При формуванні котлет обов’язково змочуйте руки водою, щоб фарш не лип до рук при ліпленні.Зробіть паніровку по своєму смаку: борошно, яйце-борошно, яйце-борошно-яйце, сухарі, манка.

Котлета буде як в «панцирі», сік збережеться всередині, а котлета буде соковитою з рум’яною скоринкою. Беремо м’якоть яловичини і свинячу вирізку в рівних пропорціях. Нарізаємо невеликими шматочками, щоб легше було прокручувати м’ясо.

Фото автора / Дзен каналу “МаринаД”У каструлю кладемо білий хліб і заливаємо його холодною водою, краще навіть крижаний. Від цього наш фарш буде повітряний і ніжний.Фото автора / Дзен каналу “МаринаД”Прокручую 2 рази м’ясо через м’ясорубку разом з хлібом.

Фото автора / Дзен каналу “МаринаД”У фарш додаю 2 жовтки і солимо. Не додаю у фарш ні лука, ні часнику, ні перцю, ні спецій. Котлети і для дітей теж, а діти не завжди люблять цибулю і часник в котлетах.

Фото автора / Дзен каналу “МаринаД”Фарш готовий до смаження котлет. Окремо беру борошно, до борошні додаю трохи панірувальних сухарів. Фото автора / Дзен каналу “МаринаД”Обвалюю кожну котлету з двох сторін у борошні і укладаю на сковороду з рослинним маслом і додаю один зубчик часнику для запаху.

Фото автора / Дзен каналу “МаринаД”Виймаю часник з сковороди і перевертаю котлети.Фото автора / Дзен каналу “МаринаД”Додаю трохи води або рослинного масла, накриваю кришкою і тушу ще 15 хвилин. Котлети виходять, як пиріжки.

Можна котлети подати з гарніром: рис, картопля, гречка, макарони. Але сьогодні я подам їх з салатом. Салат «Дари природи»: салатний лист, помідор, огірки, солодкий перець, домашні сухарики і трохи насіння, заправка рослинне масло + лимон.

Фото автора / Дзен каналу “МаринаД”Приємного апетиту!Інгредієнти: Яловичина м’якоть – 300 гр – 180 руб Свиняча нарізка – 300 гр – 120 руб. Хліб – чверть батона – 10 рубЯйца – 2 шт – 20 руб. Борошно – 50 гр + панірувальні сухарі 20 гр + 1 зубчик часнику – 10 руб.

Разом: 340 руб (* ціна вказана приблизно).Дуже смачно, ситно і не дорого. Дякую, що зайшли на мій канал.

Якщо не важко поставте лайк – це надихає. За будь-які коментарі буду вдячна, врахую всі ваші побажання та зауваження. Попереду дуже багато всього цікавого.
З повагою, Марина

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *