Корисні властивості кунжутного насіння

Кунжутне насіння є найвідомішою приправою, яку додають у різні страви. Плюс до того таке сім’я – основа тахинной пасти і кунжутної олії. В принципі, кунжутне насіння є цінним цілющим продуктом, який відомий своїми без сумніву корисними властивостями.

Про кунжутній насіння знали люди ще три з половиною тисячі років тому. За цей час продукт вивчили і сьогодні відомі багато корисні властивості кунжутного насіння. Перше, що потрібно віднести до корисних властивостей кунжутного насіння – це високий антиоксидантний очищаючий ефект.

Продукт застосовують як профілактичний засіб проти раку, для виведення вільних радикалів і токсинів з організму, а також продуктів метаболізму. Так само варто сказати про те, що кунжут має послаблюючу незначним ефектом, але споживати у дуже великій кількості кунжут не варто. Потрібно пам’ятати, що калорійність продукту досить висока – 582 калорій на 100 грам.

Тому тим, хто дотримується дієтичне харчування, вживати кунжут в якості проносного не доцільно, так як організм отримає надто велику кількість непотрібних йому калорій. Рекомендується в добу вживати дорослій людині кунжут в межах 20-30 грам. Хоча насіння і не володіють алергенними властивостями, існують протипоказання.

Вживати більше вказаної кількості кунжуту не рекомендується. Кунжут застосовується широко, поряд з народною медициною в традиційному лікуванні. Завдяки кунжутному маслу поліпшується згортання крові.

З цієї причини при окремих захворюваннях його призначають всередину. Прикладом може служити геморагічний діатез. При простудних і респіраторних захворюваннях розігрітим кунжутним маслом змащують груди.

За рахунок даного масла знімається набряклості на дихальних шляхах, поліпшується безпосередньо саме дихання, проходить кашель. При отитах кунжутне масло капають у вуха. При зубних болях масло втирають в ясна.

Розтертий кунжут в дрібну кашку, жінки, які годують груддю, при запальних процесах і застоях прикладають до грудей. Також така маса може бути використана при шкірних захворюваннях. Подрібнене просмажене насіння кунжуту приймають при болях у спині, кінцівках.

Широке застосування кунжут має в кулінарії. З додаванням кунжуту роблять тахинную халву, казинаки, а також його додають у солодощі, випічку та цукерки. Кунжут використовується також в косметології.
Зокрема, кунжутним маслом протирають обличчя, використовують при масажі, а також застосовують як основу для кремів.Дізнайтеся про: Дивовижні корисні властивості свинячого салаПодпишитесь на блозі, щоб смачно готувати разом з нами!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *